Om mig

Fakta: Född 1962 i Uppsala. Bor sedan 2005 i Bagarmossen. Frilansande dramatiker som också arbetar som frilansande skrivarpedagog samt som dramaturg på ATR förlag. Skriver för både barn och vuxna, representeras av Colombine teaterförlag.

Egentligen skulle jag vilja skriva en serie rasande och underbara pjäser om människans ställning i vår ekonomifixerade tid, om rättvisa och om en kamp för liv och sammanhang.” 

Så här skrev jag en gång i en ansökan och det är fortfarande min bästa formulering av vad jag vill med mitt skrivande. Livet är förstås mer än vad som går in i en enda mening. Och många av mina pjäser tänker på annat än politik. Men jag har klistrat upp citatet ovan på min bokhylla över datorn. Ett motto. En längtan.

På demonstration i RomFoton Pia Sjögren, Ingrid Paulsson och Kerstin Blomquist

Min dramatik: Mina pjäser har spelats runtom i landet, på stadsteatrar, regionteatrar och av frigrupper. StjärnpojkenCornflakesportföljen, Himmel och Pannkaka, Läppstift för odöda och Livingstones barn har också letat sig utanför Sveriges gränser. Jag skriver för alla åldrar, och gärna i samverkan med skådespelare och regissör. Flera av mina pjäser har kommit till i sådana gemensamma processer. Jag är medlem i Dramatikerförbundet och finns representerad på dramadirekt. (För komplett lista över spelade pjäser klicka här.)

Bagarmossen: År 2005 kom jag med mina två söner och ett flyttlass till Bagarmossen i södra Stockholm. Jag blev snabbt indragen i ett nätverk av engagerade bagisbor och blev förälskad i blandningen av människor som lever här. Läs mer här om mitt arbete med lokala kulturprojekt där jag bor. Klicka på pepparkakshuset bara!

Merläsning (klicka på bilderna!):

Ruth håller Sally i handenVattenmammanBagisvävens leading lady Pepparkakshöghus