Pedagogiskt

Jag och Judit Benedek med teaterpedagoger på Riksteatern

Min största styrka som pedagog är att jag entusiasmerar, får människor att tro på sina berättelser och experimentera fram sitt eget språk. Jag har också med mig mina erfarenheter som aktivt verksam dramatiker, vet hur texten fungerar “på golvet” och arbetar gärna med skrivarkurser som integrerar skådespeleri. Min specialitet är förstås hur man skriver manus för scen, men jag kan också arbeta med skrivande i en vidare bemärkelse.

Jag har undervisat som skrivarpedagog på Nordens FHS Biskops Arnö, på Teaterhögskolan i Stockholm, på Teaterpedagogprogrammet på Musikhögskolan i Örebro, på Marieborgs och Åsa FHS, hållit workshops och seminarier i bland annat ATR:s, Dramatiska Institutets, Riksteaterns och AFKulturs regi. Arbetar både med nybörjare och som handledare för längre och mer omfattande skrivprojekt. Har ni en fri grupp eller amatörteatergrupp får ni gärna anlita mig som dramaturg eller handledare.

Några av mina pjäsmanus är specialskrivna för barn- och ungdomsgrupper. Jag har också som projektledare drivit lokala kultur- och demokratiprojekt i stadsdelen Bagarmossen i Stockholm; här kan du läsa om intervjuteater- projektet ”Flytten till Bagis” och dialogprojektet ”Pepparkakshuset”.

Fotot överst på sidan är taget av Bengt Larsson-Heppling. Klicka här för lite skrivartips och på bilderna nedan för projekt- eller kursexempel!