En lycklig konferens

Under några dagar i augusti mötte jag dramatiker ifrån hela världen i Stockholm när WPIC höll sin konferens på Södra Teatern. Jag har aldrig varit på en så prestigelös och hjärtevarm konferens förut, och vågade mig på att hålla i en workshop på engelska; jag och norskan Janne Langaas lärde känna varann under konferensen och höll i ett samtal om barnteater med deltagare ifrån bokstavligen hela världen. Hetaste samtalsämnet dök upp när vi pratade om döden i barnteatern. Vi kan inte låta ett barn dö, där går gränsen sa någon. Och fick genast mothugg. Varför inte det? Barnen i vår publik ser ju döden varje dag. Det var en otrolig upplevelse att föra ett samtal där hela världen var representerad. Kvinnorna (WPIC står Women Playwrights International Conference) har rest från Australien, Etiopien, Uganda, Canada, Afghanistan, USA, Georgien, Indien…… Ja jag tror ni förstår. Så mycket kraft på ett och samma ställe.