En trött men glad panel…

LÄNK-panelenI helgen var det regihelg i LÄNK-projektet. Det betyder att alla vi författare som skrivit pjäser särskilt avsedda för projektets ungefär 60 ungdomsgrupper fick träffa de teater- och dramapedagoger som ska sätta upp våra pjäser. Och en och annan elev från teaterlinjen eller deltagare från en ungdomsgrupp fanns också med vilket jag tyckte var jätteroligt för det gav en aning om vad som ska komma; festivalhelgerna. Då jag kommer att få se ungdomar befolka den pjäsvärld som jag brottades med och gladdes i under höst och vinter. Jag vet inte riktigt än vilken grupp som kommer att ha urpremiären på Star People. Men jag har redan fått vara med om vad som kanske är essensen i LÄNK-projektet. Att ledare från vitt skilda grupper träffas och samtalar om sina skilda tolkningar av exakt samma pjäs. “Så här borde vi professionella regissörer också arbeta” tyckte Judit Benedek som höll samman just vårt samtal. Och på kvällen samtalade en trött men glad panel med alla över hundra pedagoger. Det blir mera LÄNK framöver här, jag lovar! (I panelen från vänster; Ninna Tersman, dramaturg på Riksteatern; Gertrud Larsson, Mattias Brunn, Johanna Emanuelsson, Dafydd James, Kim Atle Hansen och så jag, alla sex Länkförfattarna alltså, och intill mig Edward Buffalo Bromberg, projektledare för LÄNK. )