Såpbubblan gör “filmrulle” i mitt lokala läsprojekt

I går besökte jag Såpbubblans förskola som jag bor granne med och fick se denna härliga låda med en hemmagjord “filmrulle” som barnen satt ihop sen mitt senaste besök, då jag tillsammans med skådespelerskan Kerstin Blomquist besökte barnen med en muntlig (och förkortad)  version av mitt manus. Jag har nämligen dragit igång ett småskaligt projekt här i Bagarmossen där jag bor, som går ut på att hitta människor som vill ta sig an och läsa några av mina barnpjäser. Och därefter göra bilder som svar till mig.

Drömmen är att kunna gå vidare och publicera pjäserna tillsammans med några av bildsvaren. Och att få se den här pappersrullen vevas fram av Yvonne som är barnens pedagog gjorde mig så glad. Nu ska bilderna av “Blåsa hit och blåsa dit” i barnens högst egensinniga versioner ställas ut på biblioteket i Bagarmossen i samband med att vi där håller det allra första offentliga mötet om idén att starta Community Theatre den 28/1.