Digitalt skrivläger – måste provas!

En av deltagarna i Ny Text-tävlingen tipsade mig i vintras om företeelsen NANOWRIMO. Det ska läsas ut National Novel Writing Month och är en gigantisk internetgemenskap som uppstår kring utmaningen att skriva 50 000 ord på en månad. Nu har jag googlat mig fram till att det finns plats även för en dramatiker i denna digitala gemenskap och har kastat mig in i den lite mindre regelstyrda varianten “Camp NaNoWrimo” som startar i dag, första juli, och håller på i en månad. Här har jag gett mig själv det lite mer modesta målet att skriva vidare på min pjäs “Kitten” och nå 10 000 ord innan månaden är över. Så nu bär det av in i en gemenskap av skrivare runt hela jordklotet. Många verkar skriva fantasy, vad det verkar. Och i min lilla “kabin” så är jag definitivt äldst. Så vi kan nog se fram emot en lysande återväxt i författarleden! Jag har också fått kontakt med en jämnårig kvinna ifrån Pensacola som skriver teaterpjäser och libretton, vilket bara känns hur kul som helst. 323 ord om dagen är det som gäller nu. Och jag tror inte att de här räknas så bäst att koka en stor kopp Roibos och börja!