Tillbaka på Vadstena-Akademien!

workshopskollegorMed nya toner snurrande runt i min hjärna har jag nu precis kommit hem ifrån min andra workshopsvecka i Vadstena. Ett steg längre in i operans mysteriösa vindlingar har jag tagit, tillsammans med bland andra Steven Mayoff från Canada och Arnannguaq Gerström från Grönland. På mina suddiga mobilbilder ser ni oss, sångarna Miriam Treichl och John Kinell samt musikerna Johannes Bergion och Magnus Holmander. Och när jag ändå nämner namn så måste jag berätta att precis utanför bildens vänsterkant finns egentligen vår räddare i nöden, kapellmästare och pianist László Horváth.

Vadstena-AkademienHär får ni också en länk till tonsättaren Fredrik Hagstedt som satte underbara toner till mitt livs första ariatext. Jag tycker att det är så roligt att lära mig nånting helt nytt, att få riktigt anstränga hjärnan. Även om det kanske inte är helt smart att just nu, när det börjar bli riktigt svårt att få skrivuppdrag och fixa försörjningen, ge sig in på ett ännu smalare spår. Vägen fram till en uppsättning av ett nyskrivet verk är nog ännu längre än i teaterns värld. Men jag drömmer ändå, och tänker vidare på min librettoidé; Moderkortet – en opera om en ung pojke som känner sig värdelös överallt utom i dataspelets värld, och om hans mamma som förtvivlad  ser sin son försvinna in i en värld som hon inte förstår. Alla operahuschefer, små eller stora, (operahusen alltså, inte cheferna, även om det går bra att tänka så med för den delen) ombeds klicka här!