En elvaåring kommer till världen!

Här ser ni mig i full färd med att rita konturerna av det som ska bli en elvaåring. Lo ska hon heta och är en av karaktärerna i min nästa pjäs – som jag skriver för TEATERi i Jönköping. Därför workshopade jag med Christian, Jesper och Martyna i början av veckan. Gammeldags collage med utklippta bilder och hemliga tankar på post-it-lappar blandades med prat där min förvirring om vad som egentligen ska in i den här pjäsvärlden blev tydlig. Det är nog dags att fatta en del beslut. Fast eftersom jag fattar mina beslut långsamt och intuitivt så kanske det dröjer några månader för pjäsvärlden att ta form. Lo däremot har nu kommit långt. Hon och Sebbe och deras superhjältelekar. Och i går eftermiddag fick jag en rejäl påfyllning av tankar, känslor, idéer och energi ifrån klass 3A i Rosenlundsskolan. På tågresan hem cirkulerade hästar med superkrafter, mammor som försvinner, jordklot som flyttar sig bort från solen i riktning mot månen, och barn som kan stanna tiden i min hjärna. Vad av allt detta ska till slut in i pjäsens värld?