Gruppversion av Sally och Simmarna!

I mitt uppdrag som dramaturg för Amatörteaterns Riksförbund och deras ungdomsorganisation har jag roat mig med att skriva om Sally och Simmarna, en av mina barnpjäser, till en version som passar för att spelas AV barn (eller ungdomar, eller en åldersblandad grupp) Jag hade ju lärt mig viktiga principer ifrån mitt arbete med Star People för LÄNK och samtalat mycket med pedagoger och ungdomar om vad som är viktigt. En rimlig balans så att alla roller blir roliga att göra. Minska textmängden. Och skapa fler roller, göra birollerna till karaktärer som står mer på egna ben och räcker till som utmaning för en skådespelare. Förenkla repliker utan att förenkla tematik och karaktärer. Jag skriver att jag har roat mig för det har verkligen varit kul, och jag märker att problemlösaren i mig lever upp när jag ger mig den här sortens uppdrag! Stort och varmt tack till barn och ledare på Teaterhuset i Mölndal som provläste min första version och ledde mig vidare framåt! Än så länge finns manuset bara att låna direkt ifrån mig, mejla här, men längre fram kommer det att finnas i ATR:s manusbibliotek under titlen BÄSTA FYRAN.