Pjäserna

Vill du läsa eller spela någon av mina pjäser?

Här på hemsidan finns fragment av alla pjäser, och korta beskrivningar. Vill du läsa hela pjäsen så kontaktar du Colombine teaterförlag (för professionella teatrar),  eller Dramadirekt som drivs av dramatikerförbundet. Som en extra bonus finns också här på sajten pjäserna Pepparkakshuset och Cornflakesportföljen att läsa i sin helhet.

Amatörteaterns riksförbund, ATR, har också ett manusbibliotek. Har du svårt att få tag i pjäsen hör av dig direkt till mig.

För att spela en pjäs behövs spelrättigheter, både i professionella sammanhang (Colombine teaterförlag igen) och för skolor och i andra amatörsammanhang. (där ATR förmedlar rättigheterna) För dig som undrar mer över reglerna för uppföranderätt finns en bra sammanfattning på ATR:s hemsida. 

Hör gärna av dig om du vill ha hjälp att hitta en pjäs som kan passa just dig/er. Här i menyn har jag delat upp manusen efter ålder, men tänk fritt – vuxenpjäserna passar för gymnasieungdomar att läsa och spela, och barnpjäserna kan vara fina läsupplevelser för vuxna!

Fråga chans

bild från uppsättning av Stjärnpojken i Esslingen, Tyskland.