Sleeping Beauty Airlines

På en liten ö någonstans i Medelhavet ligger ett avsides hotell. I den enda sängen ligger Modern och sover med damm i håret och grytlappen som huvudkudde. Uppe vid utsiktsplatsen sitter Dottern och längtar efter nån att prata med. Då dyker Raili och Katrin upp med allt sitt bagage. Raili tänker sluta röka och Katrin har en uppsats att skriva. Dom ska ordna upp sina liv har dom tänkt.

Men Dottern hade tänkt att få svar på några frågor. Hur lär man sig att gå som en kvinna? Hur kan man bara sova i hundra år och inte märka om man får ett barn? Och hjälper silikon verkligen mot allt? Mot höjdskräck också till exempel?

Snart är det sand överallt och cigaretterna hänger på tork över solstolarna. Det är så varmt att man nästan inte vet vem som är vem längre. Och nere på byn säljer en amerikansk läkare bröstoperationer till extrapris. Welcome to Sleeping Beauty Airlines!

Fyra kvinnliga skådespelare, rek för ungdom/vuxenpublik. Pjäsen hade premiär i Lone Dalls regi 1998, (Teaterkollektivet REX, färgfabriken i Stockholm) och har också spelats av teater Lilith i Malmö 2004 samt av ett antal gymnasieskolor.

Läs ur pjäsen här: