Sally och Simmarna

Sally simmar inte så bra. Hon sätter ner foten ibland. Men det har väl aldrig varit nåt problem för i Sallys klass får alla vara med och leka fotboll och läppglans. Men i fyran förändras allt. Det börjar en ny tjej i klassen. Som också heter Sally. Och startar en simklubb där alla vill vara med. Plötsligt är det bara simning och simning som gäller. Och mamma och pappa hjälper inte till precis.

Sally och Simmarna är en berättelse om att plötsligt en dag känna sig fel. Att alla kanske vore glada om man vore nån annan. I ett halsbrytande äventyr där gränserna mellan dataspelets och verklighetens världar löses upp hittar Sally en styrka att stå upp för sig själv och den hon är. Och vad Mamman och Pappan beträffar så kan vi väl säga som så, att dom lär sig simma i andra världar än dom de hade vant sig vid.

Tre eller fyra skådespelare och gärna en musiker. Rek för åk 2-5. Pjäsen är skriven för teater Tusan efter ett gemensamt research- och workshopssamarbete och hade premiär 2010 med Kerstin Blomquist i rollen som Sally. Tusans infoblad

Läs ur pjäsen här: