Nattfolket

I en nära framtid finns det inte plats till alla. Att få ha ett vanligt liv, sitt eget hem och sin egen plats, det är bara något för de som lever på dagen. De som ser till att allt fungerar i samhället lever och jobbar på natten, de kallas Nattfolket och får ingen egen plats. Och ingen bryr sig egentligen om varför det är så. Det är inget det talas om. Det vanliga dagsfolket och nattfolket lever i två skilda världar i en framtid där yta är en lyx och där skillnaden mellan de som har ett boende och de som inte har är fundamental.

I ett flickrum uppstår ett hemligt möte mellan dessa världar när Sonya måste börja dela sitt rum med Akka, en flicka från Nattfolket. De ska egentligen inte träffas. När Sonya är i skolan sover Akka i hennes rum och delningen av rummet ska ske utan att det lämnar några spår.
Men små tecken gör det ändå tydligt att det lever två människor på samma plats och trots att tjejerna skiljs åt av regler, fördomar och samhällsstrukturer så söker de sig till varandra. När Akka sedan blir sjuk måste Sonya samla mod och ge sig ut på ett farligt uppdrag. (ur Byteaterns presentation)

Tre skådespelare. Rek för årskurs 5-7.

Nattfolket hade urpremiär på Byteatern Kalmar Länsteater i februari 2020 i regi av Helle Rossing.

Läs ur Nattfolket här: