Oreda i årstiderna

Låtsassnö i Bagarmossen

Den här bilden kan vid första anblicken se ut som om vintern och sommaren händer samtidigt. (egentligen är det frön från alarna här i Bagarmossen där jag bor som i år la sig som ett vitt täcke över hela stadsdelen). Lite på samma sätt blir det nu här på hemsidan, eftersom jag gick och bröt armen i januari så har jag inte hunnit skriva om min resa till Jakobstad i Finland förrän nu i en helt annan årstid. Det var högskolan Novia Scenkonst som bjöd in mig att hålla en veckas intensivkurs i att skriva dramatik. Till skillnad från i Sverige så finns här en utbildning av teaterpedagoger som samtidigt ger inträde till mastersutbildningen på den konstnärliga teaterhögskolan. De fyra åren eleverna går här räknas som en konstnärlig kandidatexamen utöver att de ger en kvalificerad pedagogutbildning. Och så fick jag också lära mig mer om det svenska språket i Finland, samt vad metoden TIU (Teater i Undervisningen) går ut på.