Urpremiär hos Ofelia

I söndags fick jag åka till Gnesta kulturskola och se urpremiären av min pjäs Dörren till Missantropia och det var en superfin föreställning med skådespelare som visste vad de gjorde hela tiden och vann publikens jubel. Regissör och teaterledare var Anja Probst. Pjäsen uppstod i dialog med en grupp nioåringar som fantiserade tillsammans med mig om andra världar, kattmänniskor och småänglar som kan stoppa tiden. Skådespelarna i Teatergruppen Ofelia är 12,13 och 14 år gamla och hade verkligen förmågan att ge liv åt repliker och karaktärer och liksom hålla i sina scener. Det är jätteroligt för mig som författare att få fortsätta lära mig om vad som gör att ett manus för barngrupp fungerar eller inte. Och att få se sin fantasivärld framför sig, kattmänniskorna få liv och scenkostym, se Fröken Princip hålla lektion i teaterverkligheten, är ju bara så lustfyllt. I såna ögonblick har jag världens härligaste jobb.