Dom trasiga superhjältarna..

… och deras bok

Jag har haft ett jättefint samarbete mitt i gungiga pandemitider med TEATERi som i regi av Rebecka Cardoso satt upp min senaste pjäs. Alltsammans började när Christian Arin ringde upp mig för två år sen och ville drömma pjäs tillsammans. Själva skapelseprocessen, den där första och viktiga, ägde till stor del rum på Circolo Scandinavo i Rom och så hade jag också ett mycket viktigt möte med tredjeklassare i Jönköping som, jag vet inte riktigt hur jag ska säga det utan att det låter fånigt, men dom öppnade sina tankar för mig, vidöppet och intensivt, i ett samtal som fortsatte på bussen därifrån där jag råkade hamna bredvid en av pojkarna i klassen. Så nu finns den, och alla på TEATERi, producenten Lisa Robertsson inräknad, ska ha en stor eloge för all tilltro och arbetsglädje i en underlig tid.