Kollationering för Nattfolket!

När vi möttes på Byteatern i Kalmar för första dagens arbete med att göra Nattfolket till föreställning – så överraskade regissör Helle med världens finaste power point. Som en liten animerad kortfilm nästan, där hennes tankar om den värld som jag skapat i pjäsen fick liv inför första repdagen. Precis som Nattfolkets karaktärer – Sonya och Akka och deras storebröder – ska få liv av skådespelarna. Jag vet inte vad det är med det här projektet som känns så extra spännande. Kanske att jag vågat mig in i en science fiction-värld. Kanske bara att jag tycker så mycket om dom här flickorna den handlar om. Dom som inte skulle få mötas men ändå trotsade sitt samhälle och gjorde det. Hela det konstnärliga gänget på ena bilden och så skymtar vi de fina kostymerna på väggen bakom på den andra.

Från vänster räknat, bredvid mig står Rasmus Johansson, skådespelare, sen Martina Hemmingsson, skådespelare, Marie Moberg, scenografi/ kostym, Helle Rossing, regissör, Jonatan Eklund, ljuddesign, Agnes Hargne-Wallander, skådespelare och längst till höger Anders ”Hebbe” Herbertzon, ljusdesign. Foto Byteatern.