Skrivarmånad på resande fot

Så blev det alltså av, att resa till Rom och bo på Skandinaviska konstnärs- föreningen och skriva pjäs, för att sen ta omvägen via Oxford hem. Det var mycket glädje i den här resan, alltifrån det nya och obekanta: ett nytt pjäslandskap, karaktärer att lära känna, nya gathörn och helt nya vyer – till den starka hemkänslan i att vara tillbaka i mitt kära Rom eller att återförenas med utflyttade sonen i en stad som jag aldrig besökt men som varit hem för några av min barndoms- och ungdoms favoritförfattare C S Lewis och Tolkien. (Liksom numera också för deras utmanare och kritiker Philip Pullman). Glad att jag fick göra denna resa, vill gärna visa mer så klicka på nån av bilderna nedan för att se fler reseminnen och några spridda tankar! (och få de första hintarna om pjäsen jag ska skriva.. )

Myror i huvudet och litterära ledtrådar i Oxford

Hemkänsla och superhjältar i Trastevere