Where is the Story?

I september förra året var jag ju på Dartington Arts School och studerade muntligt traderade berättelser. Längtan att fortsätta utforska myter och storytelling tog mig tillbaka dit nu i november, den här gången för att studera de tidiga nerskrivna berättelser som påverkat vårt västerländska historieberättande så mycket; Gilgamesheposet, berättelsen om Inanna “Queen of Heaven and Earth”, Illiaden, Odyssén, Beowulf och Jobs bok. Jag tror vi överdoserade på berättelser faktiskt. Badade i floden för att hålla mig jordad. Valde berättelser om the Underworld som uppsatstema – eftersom jag snart skulle fylla 60 och behövde hjälp att närma mig det underjordiska. Att gå på kursen “The poetics of imagination” innebär också att göra ett eget konstnärligt projekt. Förra gången fotograferade jag träd och funderade över gränserna mellan människor, elefanter och ekar. Kan vi röra oss emellan?

Den här gången visste jag vart jag ville – och smög mig längre in mot storytelling, att faktiskt själv berätta. Jag kallade mitt projekt Where is the story och hittade omslagsbilden en sen kväll i december i mitt eget Bagarmossen. Jag kommer skriva mer om det, för jag vill fortsätta att smyga mig in mot denna nya erfarenhet. Så fortsättning följer alltså!